February 28, 2021

The News Kita

The News Kita Is Are News Portal Around The World

3 Pelanggan Kedai Urut Dikompaun Di Inanam

1 min read

KOTA KINABALU: Tindakan pantas polis menjalankan siasatan dalam tempoh 30 minit selepas menerima laporan berjaya membongkar operasi secara sembunyi sebuah pusat refleksologi di Inanam Capital di sini, semalam.

Dalam operasi pada 5.30 petang itu, lapan individu dikenakan kompaun membabitkan tiga pelanggan lelaki, empat tukang urut wanita dan seorang lelaki dipercayai penjaga premis berusia lingkungan 20 hingga 40-an.

Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu Asisten Komisioner Habibi Majinji berkata, operasi dijalankan selepas pihaknya menerima aduan orang awam kira-kira 30 minit sebelum serbuan dijalankan.

Menurutnya, sepasukan pegawai dan anggota dikerah ke lokasi kejadian bagi menjalankan pemeriksaan.

“Sebaik tiba di lokasi, pusat refleksologi yang berada di tingkat satu bangunan berkenaan didapati beroperasi tanpa kebenaran.

“Serbuan terus dilakukan dan mendapati terdapat seramai lapan individu di dalam premis berkenaan,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Habibi berkata, kesemua individu terbabit disoal siasat untuk membantu siasatan lanjut sebelum dikenakan kompaun.

Katanya, mereka didapati berada di dalam premis yang tidak dibenarkan beroperasi dan melanggar syarat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tanpa alasan munasabah.

“Mereka dikenakan kompaun atas kesalahan melanggar Akta 342 Peraturan-Peraturan Pencegahan Dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (LLDKJ) (No.8) 2020,” katanya. 

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may have missed

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.